Az Aloe vera eredete - honnan jött e csodás növény?

A DNS vizsgálatok során kiderült, hogy az Aloe Vera igen szoros rokonságban áll az Aloe Perryvel, mely Jemenben terem meg leginkább. Hasonló modszerrel állapították meg az Aloe vera és az Aloe forbesii, az Aloe inermis, az Aloe scobinifolia, az Aloe sinkatana, valamint az Aloe striata közötti rokonságot. Egy dél-afrikai fajt kivéve (a barázdált Aloe), ezek eredetileg mind Jemenben, Szomália és Szudán területén őshonosak. Azonban, mivel a természetből mára már teljesen eltűnt és csak mesterséges termesztésével találkozunk, ezért feltételezhető az is, hogy maga az aloe vera hibrid eredetű.

aloe-vera

Az Aloe vera eredete - honnan jött e csodás növény?

Az Aloe vera természetes elterjedési területe tehát nem egyértelmű, mivel a fajt ma már széles körben termesztik az egész világon. A kutatók azonban azt feltételezik, hogy a faj az Arab-félszigettől Dél-Afrikán keresztül egy igen nagy területen foglalt helyet. Marokkóban, Mauritániában, Egyiptomban és a szomszédos országokban, például Szudánban, illetve a Kanári- és a Madeira-szigeteken is találkozhattunk vele. Ez az eloszlás nagyon hasonlít egy-két másik növényére, az Euphoria balsamiferáéra és a Pistacia Atlanticéra, ami arra utal, hogy egykoron hatalmas területeket leptek el ezek az erdőségek, mára azonban a Szaharában dúló elsivatagosodás csak elpusztítja ezeket a természeti kincseket. Több hasonló faj azonban továbbra is megtalálható a Szahara szélén, így a Dracanea fák és az Aeoniumok is.

Az Aloe vera a 17. században jelent meg Kínában és Dél-Európa különböző részein is. A fajokat ezután széles körben meghonosították a mérsékelt övi és a trópusi éghajlatokban, így Ausztráliában, Barbadoson, Belizeben, Nigériában és az Egyesült Államokban, tehát elmondhatjuk, hogy a fajok jelenlegi és tényleges eloszlása emberi tevékenység eredménye. Ma pedig már tényleg megtaláljuk a világon mindenhol, sőt még mi magunk is nevelhetünk otthon saját Aloe növényt is.

Specchiasol 100%-oshígítatlan Natur Aloe Vera koncentrátum 1L

-14% Specchiasol 100%-os hígítatlan Natur Aloe Vera koncentrátum 1L

Az Aloe Vera fogyasztása a szervezetünk számára biztosíthatja a létfontosságú tápanyagokat. Baktériumölő, vírusölő, gombaölő és gyulladáscsökkentő hatása is közismert.

Ár: 3690 Ft
4290 Ft
Megnézem

Aloe Vera Gél 250 ml

-14% Aloe Vera Gél 250 ml

Bőrápoló gél aloe vera kivonattal. Ajánljuk fürdés, napozás, szoláriumozás után a bőr hidratálására és nyugtatására. Mindennapos használata segítheti a bőr és a körmök természetes regenerálódását.

Ár: 1765 Ft
2055 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!