Az Aloe vera eredete - honnan jött e csodás növény?

A DNS vizsgálatok során kiderült, hogy az Aloe Vera igen szoros rokonságban áll az Aloe Perryvel, mely Jemenben terem meg leginkább. Hasonló modszerrel állapították meg az Aloe vera és az Aloe forbesii, az Aloe inermis, az Aloe scobinifolia, az Aloe sinkatana, valamint az Aloe striata közötti rokonságot. Egy dél-afrikai fajt kivéve (a barázdált Aloe), ezek eredetileg mind Jemenben, Szomália és Szudán területén őshonosak. Azonban, mivel a természetből mára már teljesen eltűnt és csak mesterséges termesztésével találkozunk, ezért feltételezhető az is, hogy maga az aloe vera hibrid eredetű.

aloe-vera

Az Aloe vera eredete - honnan jött e csodás növény?

Az Aloe vera természetes elterjedési területe tehát nem egyértelmű, mivel a fajt ma már széles körben termesztik az egész világon. A kutatók azonban azt feltételezik, hogy a faj az Arab-félszigettől Dél-Afrikán keresztül egy igen nagy területen foglalt helyet. Marokkóban, Mauritániában, Egyiptomban és a szomszédos országokban, például Szudánban, illetve a Kanári- és a Madeira-szigeteken is találkozhattunk vele. Ez az eloszlás nagyon hasonlít egy-két másik növényére, az Euphoria balsamiferáéra és a Pistacia Atlanticéra, ami arra utal, hogy egykoron hatalmas területeket leptek el ezek az erdőségek, mára azonban a Szaharában dúló elsivatagosodás csak elpusztítja ezeket a természeti kincseket. Több hasonló faj azonban továbbra is megtalálható a Szahara szélén, így a Dracanea fák és az Aeoniumok is.

Az Aloe vera a 17. században jelent meg Kínában és Dél-Európa különböző részein is. A fajokat ezután széles körben meghonosították a mérsékelt övi és a trópusi éghajlatokban, így Ausztráliában, Barbadoson, Belizeben, Nigériában és az Egyesült Államokban, tehát elmondhatjuk, hogy a fajok jelenlegi és tényleges eloszlása emberi tevékenység eredménye. Ma pedig már tényleg megtaláljuk a világon mindenhol, sőt még mi magunk is nevelhetünk otthon saját Aloe növényt is.

Aloe Vera termékek

Specchiasol 100%-oshígítatlan Natur Aloe Vera koncentrátum 1L

Specchiasol 100%-os hígítatlan Natur Aloe Vera koncentrátum 1L

Az Aloe Vera fogyasztása a szervezetünk számára biztosíthatja a létfontosságú tápanyagokat. Baktériumölő, vírusölő, gombaölő és gyulladáscsökkentő hatása is közismert.

Ár: 5150 Ft
Megnézem

Dermaflora 0% Aloe veragél 300ml

Dermaflora 0% Aloe vera gél 300ml

95% aloe vera tartalommal - hidratálja, nyugtatja a kipirosodott, irritált bőrfelületet.

Ár: 1195 Ft
Megnézem
Újdonság

Natur Tanya SpecchiasolEcobio 100% Aloe Vera testápoló 150ml

Natur Tanya Specchiasol Ecobio 100% Aloe Vera testápoló 150ml

100%-os aloe vera testápoló shea vajjal, édesmandula- és citromolajjal, E-vitaminnal

Ár: 2695 Ft
Megnézem
Újdonság

Glory Holt-Tengeri AloeVera szappan 100g

Glory Holt-Tengeri Aloe Vera szappan 100g

Hipoallergén hatású szappan 100% tisztaságú olívaolajjal. Érzékeny bőrűek is használhatják.

Ár: 890 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!