Kis Aloe-történelem

Az aloe vera felhasználása évezredekre nyúlik vissza, a történelem során számos kultúrában alkalmazták gyógyászati és kozmetikai célokra. Írásunkban összegezzük, hogy használták fel az aloe verát a különféle történelmi korszakokban, s hogyan alkalmazzuk napjainkban is.

Az aloe verát az ókori görögök is előszeretettel alkalmazták, a gyógynövény értékes tulajdonságai miatt

Aloe vera az „idők kezdetén”

Az aloe verát már az időszámítás kezdetét megelőzően évezredekkel visszamenőleg is alkalmazták különféle bőrproblémák kezelésére, égési sérülések ápolására és egyéb gyógyászati célokra. Egyiptomi sírokon az aloe vera növények ábrázolása is megtalálható. Az őskori régészeti leletek között többször is olyan eszközöket találtak, melyek feltehetően az aloe vera növény feldolgozására és használatára utalnak.

Az ókorban is előszeretettel használták gyógyászati célokra

Az ókori görög és római orvosok, például Hippokratész és Dioszkoridész ismerték az aloe vera gyógyító hatását. Ajánlásuk szerint az aloe verát többek között emésztési panaszok csillapítására és bőrfelületi sérülések kezelésére alkalmazták. Az ókori Indiában és Kínában is ismerték a zöld színű gyógynövény értékes tulajdonságait, az aloe vera a hagyományos indiai és kínai gyógyászat szerves részét képezte.

Hogyan alkalmazták az aloe verát a középkorban?

A középkorban a korábbi korszakok szokásaihoz hasonlóan alkalmazták az aloe verát, elsősorban gyógyászati célokra és bőrápolásra. Európában Aloe vera gél gyógyító tulajdonságaiért, és sebek, égési sérülések és bőrproblémák kezelésére használták elsősorban. Az iszlám kultúrában az arab orvosok is felismerték az Aloe vera gyógyító erejét, ami hozzájárult az elterjedt használatához. A hagyományos kínai és indiai orvoslás öröksége szintén őrzi az aloe vera felhasználását.

Az aloe vera felhasználása napjainkban

Az aloe vera napjainkban is töretlen népszerűségnek örvend, a házi gyógyászati módszerek kedvelői előszeretettel alkalmazzák a napégés, a kisebb égési sérülések, vágások, csípések kezelésére, a haj és a fejbőr ápolására. Nem csupán a natúrkozmetikumok kedvelői használják azonban fel: az aloe vera a kozmetikai ipar egyik közkedvelt alapanyaga is, számos bőr-, test- és hajápoló készítmény gyakori összetevője

Aloe Vera termékek

Dermaflora 0% Aloe veragél 300ml

Dermaflora 0% Aloe vera gél 300ml

95% aloe vera tartalommal - hidratálja, nyugtatja a kipirosodott, irritált bőrfelületet.

Ár: 1195 Ft
Megnézem
Újdonság

Glory Holt-Tengeri AloeVera szappan 100g

Glory Holt-Tengeri Aloe Vera szappan 100g

Hipoallergén hatású szappan 100% tisztaságú olívaolajjal. Érzékeny bőrűek is használhatják.

Ár: 890 Ft
Megnézem
Újdonság

Eco-Z Aloe gél 100ml

Eco-Z Aloe gél 100ml

Magas aloe-tartalommal rendelkező hidratálókrém pentavitinnel. Alkalmazhatjuk arcra és testre, különösen napozás után.

Ár: 1065 Ft
Megnézem
Újdonság

Medicura Aloe Vera Juice99,6% 500 ml

Medicura Aloe Vera Juice 99,6% 500 ml

Aloe vera juice 99,6% aloe-tartalommal és vitaminokkal. Tiszta, friss növénylé, nem pedig az aloe vera koncentrátum újrahígítása.

Ár: 2995 Ft
Megnézem
Újdonság

Medicura Aloe Verakoncentrátum 1000ml

Medicura Aloe Vera koncentrátum 1000ml

0

Ár: 5295 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!