Az Aloe Vera termesztése

Az Aloe vera termesztése viszonylag könnyű feladat, egy kis odafigyeléssel hosszú időn át sikerrel nevelgethetjük saját kis (amiből könnyen nagy lesz...) aloénkat!

Milyen körülmények az ideálisak az aloe vera termesztésére?

Fényigény: Az Aloe vera a napos, világos helyen fejlődik legjobban. Naponta legalább hat órányi közvetlen napfényre szüksége van.

Hőmérséklet: Az Aloe vera kedveli a meleg éghajlatot. A legideálisabb hőmérséklet 15-27°C között van. Kerüld az alacsony hőmérsékleteket és a fagyot!

Talaj: Az Aloe vera a jó vízelvezető talajt kedveli. Használj kaktuszföldet vagy keverj hozzá homokot a talajhoz, hogy segíts a vízelvezetésben.

Cserépméret: Az Aloe vera lassan nő, és nem igényel túl nagy cserépet. Válassz egy méretet, ami a növény méretéhez illeszkedik, és gondoskodj a jó vízelvezetésről a cserép alján.

aloe-noveny

Milyen gyakran öntözzük az aloe verát? 

Öntözd mérsékelten, kerüld a túlöntözést! Mindig várj, amíg a talaj kiszárad, mielőtt újraöntöznéd!

Az Aloe vera télen nyugalmi időszakban van, vízigénye csökken. A téli hónapokban ennek megfelelően csökkentsük az öntözést, a növényt pedig tartsuk hűvösebb helyen.

További tudnivalók az aloe vera termesztéséhez

Milyen trágyázásra van szüksége az aloe verának? - Az aloe vera nem igényel túl sok tápoldatot. Tavasszal és nyáron tápoldatozd kaktusztrágyával vagy más, aloe verának megfelelő tápoldattal.

Hogyan metsszük az aloe verát? - Az Aloe vera nem igényel gyakori metszést, ha azonban száraz vagy sérült leveleket látsz a növényen, távolítsd el őket óvatosan egy éles késsel!

Hogyan szaporítsuk? - Az Aloe vera könnyen szaporítható sarjak segítségével. Ha megjelennek a kis sarjak, óvatosan válaszd el őket a felnőtt növénytől, majd ültesd el őket külön cserépbe.

Betegségek és kártevők -Az Aloe vera ellenálló a legtöbb kártevővel és betegséggel szemben, fontos azonban ügyelni a túlzott nedvesség elkerülésére, mert az a gombák elszaporodásához vezethet!

 

Aloe Vera termékek

Dermaflora 0% Aloe veragél 300ml

Dermaflora 0% Aloe vera gél 300ml

95% aloe vera tartalommal - hidratálja, nyugtatja a kipirosodott, irritált bőrfelületet.

Ár: 1195 Ft
Megnézem
Újdonság

Glory Holt-Tengeri AloeVera szappan 100g

Glory Holt-Tengeri Aloe Vera szappan 100g

Hipoallergén hatású szappan 100% tisztaságú olívaolajjal. Érzékeny bőrűek is használhatják.

Ár: 890 Ft
Megnézem
Újdonság

Eco-Z Aloe gél 100ml

Eco-Z Aloe gél 100ml

Magas aloe-tartalommal rendelkező hidratálókrém pentavitinnel. Alkalmazhatjuk arcra és testre, különösen napozás után.

Ár: 1065 Ft
Megnézem
Újdonság

Medicura Aloe Vera Juice99,6% 500 ml

Medicura Aloe Vera Juice 99,6% 500 ml

Aloe vera juice 99,6% aloe-tartalommal és vitaminokkal. Tiszta, friss növénylé, nem pedig az aloe vera koncentrátum újrahígítása.

Ár: 2995 Ft
Megnézem
Újdonság

Medicura Aloe Verakoncentrátum 1000ml

Medicura Aloe Vera koncentrátum 1000ml

0

Ár: 5295 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!