Az Aloe Vera termesztése

Az Aloe verát mi magunk is termeszthetjük az otthonunkban mint gyógynövényt vagy mint dísznövényt. A faj egyre népszerűbb a modern kertészetekben, nemcsak gyógyászati előnyei miatt, hanem mert érdekes virágot hoz és különleges alakja kiválóan díszíti a sziklakerteket is. Másrészt igen igénytelen növényről van szó, mivel ez a lédús faj képes megélni az olyan természeti területeken is, ahol kevés a capadék, éppen ezért ideális a sziklakertekbe és az alacsony vízfelhasználású helyekre is. A faj a legtöbb rovar által terjesztett betegségnek, a nagyon erős havazásnak és a fagynak is viszonylag ellenálló, de azért nem árt rá vigyáznunk. a lisztharmat, a pajzstetvek és a levéltetve olykor-olykor megtámadhatják, de ez sem jellemző igazán.

aloe-noveny

Az Aloe Vera termesztése

A faj a jól kiszárított homokos talajt kedveli és a sok napfényt, tehát olyan helyre érdemes tenni, ahol az eső csak ritkán éri, viszont ki van téve az erős napfénynek és a szárazságnak. Tilos a megszokott virágföldet aklá rakni, ehelyett inkább előre csomagolt vegyes vagy kifejezetten kaktuszok számára ajánlott földbe ültessük, mivel ez lehetővé teszi számára a megfelelő vízelvezetést. Cserépedénybe ültessük a növényt, mivel ezeket áteresztő pórusai engedik a gyökerek légzését is. Fontos tudni azt is, hogy az ilyen cserepes növények esetében hagynunk kell, míg a föld teljesen kiszárad és csak utána öntözzük újra a növényt. Ha az aloe túlságosan zsúfolt lesz, egyre több gyermeke lesz az anyanövénynek, akkor azokat válasszuk le a főnövényről és ültessük át másik cserépbe, mert így elősegítjük a gyorsabb növekedést és megelőzhetjük ezzel a módszerrel még a kártevők megjelenését és a fertőzések kialakulását is. 

Télen az Aloet egy nyugalmas helyre rakjuk, ahol csak kevés nedvesség éri. Azokon a területeken, ahol havazik és nagy a hideg, ott érdemes az Aloet a téli hónapokra bevinni a lakásba vagy fűtött üvegházba tenni. A nagy mezőgazdasági termesztését Ausztráliában, Bangladesben, Kubában, Kínában, a Dominikai Köztársaságban, Indiában, Jamaicában, Kenyában, Tanzániában és Dél-Afrikában figyelhetjük meg, valamint az Amerikai Egyesült Államokban is nagy területeken nevelik ezeket a növényeket, hogy átadják a kozmetikai iparnak a belőle készült gélt.

Aloe Vera termékek

Specchiasol 100%-oshígítatlan Natur Aloe Vera koncentrátum 1L

Specchiasol 100%-os hígítatlan Natur Aloe Vera koncentrátum 1L

Az Aloe Vera fogyasztása a szervezetünk számára biztosíthatja a létfontosságú tápanyagokat. Baktériumölő, vírusölő, gombaölő és gyulladáscsökkentő hatása is közismert.

Ár: 4920 Ft
Megnézem

Dermaflora 0% Aloe veragél 300ml

Dermaflora 0% Aloe vera gél 300ml

95% aloe vera tartalommal - hidratálja, nyugtatja a kipirosodott, irritált bőrfelületet.

Ár: 1195 Ft
Megnézem
Újdonság

Natur Tanya SpecchiasolEcobio 100% Aloe Vera testápoló 150ml

Natur Tanya Specchiasol Ecobio 100% Aloe Vera testápoló 150ml

100%-os aloe vera testápoló shea vajjal, édesmandula- és citromolajjal, E-vitaminnal

Ár: 2695 Ft
Megnézem
Újdonság

Glory Holt-Tengeri AloeVera szappan 100g

Glory Holt-Tengeri Aloe Vera szappan 100g

Hipoallergén hatású szappan 100% tisztaságú olívaolajjal. Érzékeny bőrűek is használhatják.

Ár: 890 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!