Az Aloe Vera felhasználása

Az Aloe Verát régen arra használták fel, hogy desszerteket készítsenek belőle, ma pedig leginkább kozmetikai és terápiás hatékonyságát használják ki. Tudományos bizonyítékok igazolják jótékony hatásait, így nem véletlen, hogy nyugtató, hidratáló és gyógyító krémeket készítenek belőle, melyeket a világon előszeretettel fogyasztanak. Az Aloe Verából készített gélt felhasználják méregtelenítésre, de megtaláljuk a különböző joghurtokban és desszertekben is. Lehet helyileg vagy orálisan is felhasználni.

aloe-vera

A népi gyógyászatban

A népi gyógyászatban rengeteg pozitív tapasztalatról számolnak be az aloe hatását illetően. A korai feljegyzések is már erről tanúskodnak: egy 16. századi héber írás és Dioscorides, valamint Plinius is arról számol be, hogy az aloe vera segít az általános egészségi állapot helyreállításában és megtartásában. Az Aloe Verát egyébként széles körben használják mint hagyományos növényi gyógyszer Kínában, Japánban, Oroszországban, Dél-Afrikában, az Egyesült Államokban, Jamaicában, Latin-Amerikában és Indiában is. 

Aloe Vera étrendkiegészítőként

Az Aloe Vera egy olyan vegyületet tartalmaz, az aloint, mely kiváló méregtelenítő és tisztító hatással rendelkezik. Az igazi Aloe potencionálisan mérgező, így nagyon fontos, hogy csak kezelt állapotában fogyasszuk, mivel nyers állapotában mellekhatások jelentkezhetnek ha lenyeljük vagy ha a bőrre kerül. Ha túl sok aloint fogyasztunk, akkor könnyen tapasztalhatunk hasmenést vagy akár hasfájást is, ezért fontos, hogy csak a megfelelő forrásból beszerzett terméket fogyasszuk. A National Toxicology állítása szerint rengeteg vizsgálatot végeznek azért, hogy megállapítsák, hogy milyen feldolgozási módokkal lehet biztonságos a használata. az viszont már most bizonyos, hogy egészségügyileg támogatja az emésztőrendszert, segíti az emésztést és a bélműködést is. 

Különböző készítményekben

Az Aloe Verát ma már számos olyan termékben megtaláljuk, melyek célja, hogy a szöveteinket felfrissítsék, hidratálják a bőrünket, valamint ránctalanítsák azt, illetve megszüntessék a korpásodást. A nagyobb kozmetikai vállalatoknál már sok termékben megtaláljuk az aloe verát, például különböző sminktermékekben, szappanokban, naptejekben, borotválkozókrémekben és samponokban.

Aloe Vera termékek

Specchiasol 100%-oshígítatlan Natur Aloe Vera koncentrátum 1L

Specchiasol 100%-os hígítatlan Natur Aloe Vera koncentrátum 1L

Az Aloe Vera fogyasztása a szervezetünk számára biztosíthatja a létfontosságú tápanyagokat. Baktériumölő, vírusölő, gombaölő és gyulladáscsökkentő hatása is közismert.

Ár: 4920 Ft
Megnézem

Dermaflora 0% Aloe veragél 300ml

Dermaflora 0% Aloe vera gél 300ml

95% aloe vera tartalommal - hidratálja, nyugtatja a kipirosodott, irritált bőrfelületet.

Ár: 1195 Ft
Megnézem
Újdonság

Natur Tanya SpecchiasolEcobio 100% Aloe Vera testápoló 150ml

Natur Tanya Specchiasol Ecobio 100% Aloe Vera testápoló 150ml

100%-os aloe vera testápoló shea vajjal, édesmandula- és citromolajjal, E-vitaminnal

Ár: 2695 Ft
Megnézem
Újdonság

Glory Holt-Tengeri AloeVera szappan 100g

Glory Holt-Tengeri Aloe Vera szappan 100g

Hipoallergén hatású szappan 100% tisztaságú olívaolajjal. Érzékeny bőrűek is használhatják.

Ár: 890 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!